Attraktioner i Amsterdam


Mange attraktioner i Amsterdam

Denne charmerende by har en lang række af attraktioner, som du nemt kan komme til under dit Amsterdam rejse. Uanset om du er interesseret i kunst både gamle og nye, historie, mad og drikke, arkitektur eller religiøse arv, kan du finde spændende ting at se og gøre her.

Van Gogh Museum

Paulus Potterstraat 7, 1071 CX Amsterdam +31 20 570 52 00; www.vangoghmuseum.nl

Sandsynligvis en af de mest berømte kunstnere gennem tiderne, havde Vincent Van Gogh en stor indflydelse på hans efterfølgere med hans levende og følelsesmæssige malerier. Dette museum af Post-impressionistiske mester - en hollandsk indfødt - har den største samling af hans malerier og tegninger i verden. Indeni finder du hans verdensberømte 'Solsikker' og mange andre store værker, selv om hverken »Starry Night" eller "Café Terrasse At Night 'er udstillet her (de er i New York og Otterlo henholdsvis). Adgang til denne attraktion i Amsterdam er € 14, om sommeren skal der forventes kø.

Anne Frank House

Prinsengracht 267, 1000 som Amsterdam, +31 20 556 71 00; www.annefrank.org

Dette Amsterdam hus var engang hjem til Anne Frank, der skrev en berømt dagbog om sine oplevelser skjult fra nazisterne. Når du kommer ind bag den hemmelige reol, vil du blive forbløffet og bevæget fra de trange forhold, at den berømte jødiske pige og hendes familie var nødt til at udholde. Museet har ikke plads til at udstille alt fra pigens heroiske historie, så sørg for at læse om det online eller i din guide bog, før du tager hen til Anne Franks’ hus. Tilmelding er 8,50 €, med online reservation til rådighed.

Canal Ring

Forskellige steder, Amsterdam; http://whc.unesco.org/en/list/1349

Hvis der er én ting denne hollandske by er berømt for, er det dens kanaler. Hele det 17. århundrede distriktet der er beliggende rundt om Old Town Amsterdam er en udpeget UNESCO sted. Fire hundrede år siden, Grossisterne som herskede dette centrale handelspost i Europa, bygget mange prestigefyldte hjem langs den centrale kanaler En af de mest behagelige Amsterdam seværdigheder byen har, er at tage en lang gåtur eller cykle gennem disse århundreder gamle gader, beundre den klassiske arkitektur og tager imod den afslappende effekt af vandet sammen med dine fødder.

Westerkerk

Prinsengracht 281, 1016 GW Amsterdam +31 20 624 77 66; www.westerkerk.nl

Den største protestantiske kirke i Nederlandene, West Kirken har en særlig plads i landets kulturarv af flere grunde. Det var på denne Amsterdam attraktion, at verdens berømte maler Rembrandt blev begravet, og hvor dronning Beatrix og prins Claus blev gift. Opført i 1631, kirken er også kendt på dens tårn, som er værdsat af Amsterdams borgere som en top vartegn for deres by. Der er gratis adgang. Af lige så stor betydning for dem, der er interesseret i at besøge byens mest berømte kirker er det 14. århundrede Oude Kerk (Gamle Kirke) og 15. århundrede Nieuwe Kerk (Ny Kirke).

The Royal Palace

Groenhof 157, 1186 EZ Amsterdam +31 20 645 74 00 www.paleisamsterdam.nl

Bygget i midten af det 17. århundrede til at operere som Amsterdams rådhus, slottet var engang den største ikke-religiøse bygning i verden. Det blev omdannet til et palads af Napoleon Bonapartes bror Louis i det 19. århundrede. I dag er det brugt til statsbesøg og visse kongelige funktioner på forskellige tidspunkter af året. En omfattende renovering er gjort i de seneste år, slottets interiør afspejler nu smukt det bedste af bygningens lange historie. Denne Amsterdam attraktion er åbent dagligt undtagen mandage, entre prisen er 7,50 €.

Elverbrn legetj